Tidsforbrug:

30-60 min

Deltagerantal:

Kan gøres alene eller med det team man arbejder i

Materialer:

Udprintet plakat (A3)
Tuscher

Kreditering:

Brian Frandsen

Download:

Vil du høre mere om 5 Trins Storyboard
– Historiefortælling som prototype?

Vil du høre mere om 5 Trins Storyboard
– Historiefortælling som prototype?

Selvom du synes det er god ide, et fantastisk koncept eller et ufejlbarligt løsningsforslag du har på hånden, så kan det godt være at din målgruppe ikke gør det. Det er vigtigt at teste sine ideer både tidligt og ofte, for at sikre, at de rammer rigtigt. Særligt, når vi har med komplekse udfordringer at gøre. Her finder du et supergodt værktøj til hurtigt at lave en prototype på en ide eller løsning, der kan bruges i testsituationer både med brugeren og med andre interessenter.

Prototyping handler om at få informanten i tester med til at forestille sig, hvordan det er at være netop ham/hende i den fremtid, I foreslår. Prototypen skal derfor designes med udgangspunkt i den situation, I tester i, og med fokus på det, I er interesseret i at undersøge. Det er storyboards særdeles velegnet til, da det er en fantastisk god måde at folde sit forslag til en løsning, koncept eller idé ud gennem målgruppens øjne. Dem der skal bruge eller opleve jeres idé og løsning vil altid opleve den over tid. Om det kun er fem minutter, et sekund eller flere dage, er det interessant at se løsningen i netop en kontekst og et tidsforløb.

Sådan Anvendes Værktøjet:

  1. Tal i gruppen om, hvad I er nysgerrige på at teste. Hvilke hypoteser er det i løsningsforslaget, I gerne vil have be- eller afkræftet? Er det værdien, jeres løsning skaber? Er det prisen? Er det problemet? Konceptet? etc. Hvis I har lavet et præ-koncept, kan I tage udgangspunkt i de nysgerrigheder, I her har nedfældet.
  2. Med udgangspunkt i det, I gerne vil undersøge, begynder I at fortælle historien om, hvordan løsningen eller konceptet udspiller sig fra målgruppens perspektiv igennem fem trin.
  3. Start med at udfylde første skridt og sidste skridt i storyboardet. Husk, at tegninger/billeder/visualiseringer giver brugeren et langt hurtigere overblik over fortællingen end tekst. Hvordan møder målgruppen/brugeren første gang jeres ide/løsning? Hvornår slutter mødet med ideen/løsningen?
  4. Udfyld derefter, hvad der sker indimellem start og slut.
  5. Hvis prototypen primært skal bruges til at teste konceptet eller idéen internt i jeres organisation eller med en kunde, hvor det er nyttigt at koble brugerens oplevelse med de aktiviteter, der skaber oplevelsen for brugeren/målgruppen, kan I beskrive dem nedenunder storyboardet.

Husk, at prototypen skal hjælpe brugeren/informanten til at leve sig ind i jeres løsning og give feedback udefra den personlige forestilling om, hvordan det opleves – så lav det tydeligt, let aflæseligt og to the point.

Bonusinfo: Det er ikke tilfældigt, at storyboardet her har netop 5 trin. Mennesker er biologisk hardwired til at kunne skelne fem elementer fra hinanden ad gangen. Når vi kommer over fem elementer, begynder vi helt automatisk at gruppere elementerne for bedre at kunne huske og overskue dem. Derfor er det godt i forbindelse med testning af koncepter at holde sig under fem elementer, for så sikrer man sig, at informanterne kan overskue helheden, man spørger ind til. Det er også en god tommelfingerregel i alle mulige andre sammenhænge, som f.eks. i præsentationer, grafiske produkter eller antallet af valgmuligheder på et menukort osv.

Eksempler i brug

Andre værktøjer og metoder:

  • Speed-date dine brugere og lav samtidig personaer

    Når du ikke kan tale direkte med din bruger, så inviter dem i stedet på en fantasi-date.

    Speed-date dine brugere og lav samtidig personaer

  • En ting fra fremtiden – En spekulativ opvarmningsøvelse

    Rejs ud i fremtiden for at udfordre dine antagelser og din indre kritiske stemme, med denne lille sjove fremtidsøvelse.

    En ting fra fremtiden – En spekulativ opvarmningsøvelse

  • Giv din ide form – Præ-konceptet

    Lav præ-koncepter for dine tidlige ideer, så du bedre kan vurdere, hvad der vil virke og hvad der skal arbejdes videre på

    Giv din ide form – Præ-konceptet

  • Ide Sudoku – Få ideer og på en nemmere og sjovere måde

    Idé Sudokuen hjælper dig med at strukturere din brainstorm og guider dig til hurtigere at generere en større pulje af mere kreative idéer at vælge imellem.

    Ide Sudoku – Få ideer og på en nemmere og sjovere måde